solljussimulering

Hjärtat i Suntechs solsystem är en solsimulator som med solens hela spektrum ger både ljus och skön värme.
Ett styrsystem återskapar dygnets tidsväxlingar. Besökaren får uppleva en förkortad dag, från tidig gryning till solnedgång. Bakgrundsljud skapar stämning liknande den miljö man befinner sig i, t. ex. ett tropiskt dygn.
Tillsammans med en luftväxling som känns som en skön bris, samverkar allt och blir till en helt unik upplevelse där både syn, hörsel, känsel och klimat samverkar.

Tekniken med solsimulering har utvecklats ur testanläggningar för provning av olika material inom industrin. Bilindustrin testar hur olika system såsom avgasrening, insprutning, AC med mera påverkas i solljus. Tekniken kan också användas för att testa olika materials värme- och solljustålighet under ökenliknande förhållanden.

Det är mer än trettio år sedan företaget fick i uppdrag att utveckla artificiellt solljus för den svenska bilindustrin. Tekniken har utvecklats och solljuset når nu ut till en bredare publik. Idag används solljuset inom flera områden och människor kan njuta av ljus, värme och härliga solmiljöer på en mängd platser. Det är inte bara i Sverige vi sprider ljus och värme, Suntechs solstrålar har nått till inte mindre än elva länder.

Suntech Hexagon, kundanpassad design
Suntech Hexagon, kundanpassad design
Suntech Trippel Design
Suntech Trippel Design
Suntech Trippel Basic
Suntech Trippel Basic

Kundanpassad design med Suntech Hexagon
Suntech Hexagon monteras vid höga takhöjder och större solytor. En Hexagon går att bygga ut till att belysa i princip hur stor yta som helst. Varje lampa är bikakeformad vilket gör det möjligt att montera ihop flera till en stor enhet. Suntech Hexagon har helautomatisk styrning med tre programval, reglering och inställning av max temp och tid, dygnssimulering och bakgrundsljud.


Suntech Trippel Design och Suntech Trippel Basic 
Suntech Trippel finns i två utföranden, Basic och Design. Design har ett mjukare utseende och en grafit-metallicfärgad yta. Basic finns i två färger, vit och himmelsblå.
Suntech Trippel ger solljus på mindre ytor. Flera solar kan kopplas samman om man önskar större solbelyst yta. Solen har helautomatisk styrning med tre olika programval med dygnssimulering, bakgrundsljud, reglering och inställning av maxtemperatur och tid.