2020-03-20
Även vårt företag uppmanar alla anställda som kan att jobba hemifrån, för att minska spridningen av Corona viruset.
För att stärka immunförsvaret och tanka energi, har våra kollegor möjlighet att unna sig solljusterapi i Suntech's egna solrum.
Det finns många positiva hälsoeffekter som personalen kan del av så som:
- Kan aktivera D3-vitamin och öka immunförsvar.
- Motverkar benskörhet.
- Blockerar melatoninet så att vi blir pigga
- Motverkar depression och årstidsberoende nedstämdhet
- Stimulerar välmående
- Vidgar blodkärlen och ger ökad blodcirkulation.
- Minskar muskelsmärta och ledbesvär.
- Ökar ämnesomsättningen och tänjbarhet i leder.
- Förbättrar nybildningsprocessen vid läkning av sår.
- Avslappnande effekt vid muskelspänningar.

Det finns även studie som påvisar 25% minskning av sjukfrånvaro på arbetsplatsen tack vare vår solljusterapi.

2020-03-12
Träffpunkt Idrott 2020, Svenska Mässan i Göteborg

Ställs in tills vidare efter Folkhälsomyndighetens förslag till regeringen och beslutet att begränsa allmänna sammankomster med fler än 500 deltagare.
Vi får återkomma med ny information längre fram.

2020-02-24
Flytt av solsimulator till nytt solrum  i Eskilstuna

Vi har hjälp kommunen i Eskilstuna att flytta Trippel solsimulator samt bygga helt nytt fräsch solrum med tropiskt tema i KV Nätet

2020-02-13
Välkommen till oss på Träffpunkt Idrott 2020, Svenska Mässan i Göteborg
Nordens ledande mötesplats inom idrott, bad, anläggning, fritid och folkhälsa.
När: 17-19 mars 2020
Var: Monter B09:40

Passa på och prova på sol och ljusterapi i vår monter. Våra solsimulatorer är ett bra komplement för verksamheter med inriktning på bad, spa, relax, ljusterapi och hälsa. Den värmande och avslappnande effekten av Suntech artificiell sol underlättar för behandlingar som till exempel massage eller rehab. Dessutom är det en mycket kostnadseffektiv lösning som inte kräver stora personalresurser.  

Klicka här och beställ ditt entrékort till Träffpunkt Idrott 2020 17 - 19 mars 2020
2020-01-24
Nytt solrum i Kalmar
Ett nytt solrum på det kommunala äldreboende Ingelstorpsvägen VoB i Kalmar är klart. Snart får de äldre njuta och slappna av på en svensk strand, intill en faluröd sjöbod, till lugnande ljudet av vågor och i en underbar tjärdoft av tågvirke.
2020-01-17
Flytt av solrum
Nu har en av våra kunder Sol och Sand flyttat sin verksamhet från Ytterby till nyrenoverade lokaler i Vita Villan på Fästningsholmen i Kungälv. Ett tomt allrum har omvandlats inom loppet av några timmar till ett tropisk paradis med solsimulatorer från Suntech. Förutom en skön stund i solen kommer kunder att kunna avnjuta även en kroppsmassage i en exotisk miljö med palmer, sol, sandstrand, havsbris och vågskvalpande.


 

2020-01-13
MVTe 2020 - Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa
21-22 januari 2020
Besök oss på Kistamässan, 
Torshamnsgatan 18a - 164 40 Kista

Monter H:14

Klicka här för din kostnadsfria mässbiljett!

MVTe erbjuder en konferens och mässa där kommunal vård, omsorg och socialtjänst kan möta aktörer och innovatörer i branschen. Fokus i år kommer att ligga på effekt och nytta – hur arbetsgivare gör smarta prioriteringar som gynnar individen. 
Konferensprogrammet är uppbyggt i block med parallella seminarier, varav ett viktigt spår är: 
ATTRAKTIV ARBETSGIVARE: kompetensförsörjning och kvalité som gynnar alla.

Varmt välkomna till vår soliga monter H:14 så berättar vi mer om hur för en trött personal kan en stunds återhämtning i Suntechs sol ge dubbelt tillbaka.

2019-12-20
Suntech blir en del av Ircon Drying Systems AB


2019-12-03
Många besökare i vår monter på Kvalitetsmässan 2019
Vi hade idel glada miner i vår monter på Kvalitetsmässan. 
Göteborg bjöd på grått och regnigt väder och det gjorde att vi hade besökare redan tidigt på morgonen som ville starta dagen med solljus och värme.
En morgon kom Attendo och bjöd på glass och det var naturligtvis välkommet. Attendo har solrum på flera av sina äldreboenden och i dagarna är vi i full gång att installera ytterligare ett för Attendo på Björksäter i Hässleholm.

loading...

2019-10-31
Kom och besök vår monter på Kvalitetsmässan 2019 - INBJUDAN  Fri entré!
Kom och träffa oss på Kvalitetsmässan, den självklara mötesplatsen för alla som arbetar med att utveckla de offentliga verksamheterna. Det gäller tjänstemän och förtroendevalda, men även företag och förebilder som bidrar till att förbättra Sveriges offentliga verksamheter.
På fackmässan kan du ta del av ett digert program av öppna seminarier och scenaktiviteter, samt träffa de runt 150 organisationer och företag som ställer ut på mässan. Varmt välkommen! 

 

↓  ↓  ↓  ↓  ↓   Klicka hem fri entré till mässan för dig och dina kollegor   ↓  ↓  ↓  ↓  ↓

Kom och njut av ljus och värme i vår monter B02:05.
Kom och njut av ljus och värme i vår monter B02:05.

2019-10-30
Solrum på Norrbottens modernaste äldreboende
Fredag den 1 november öppnar Norlandia sitt nya äldreboende Norlandia Björknäsgården i Boden. Toppmodern fastighet, 126 trivsamma lägenheter, solrum, café, orangeri och en vidsträckt utemiljö är en del av innehållet i Norrbottens modernaste äldreboende.
Solrummet är utrustat med en Suntech Trippel Basic och vi har byggt upp interiör med tropiskt tema. Nu kan solrummets besökare njuta av ljus och värme lagom till kallare och mörkare dagar.

2019-10-22
Högtryck i vår monter på ÄO-dagarna 2019
Förra veckan deltog vi på Äldreomsorgsdagarna på Stockholmsmässan. Älvsjö bjöd på grått, regnigt och ruggigt väder, men i vår monter var det härligt högtryck. Många besökare passade på att njuta av solljus och värme.

loading...

2019-08-22
Äventyrsbadet i Kalmar går mot en solig höst
Relaxavdelningen på Äventyrsbadet i Kalmar genomgår en renovering och öppnar på nytt nu under hösten. Bland flera avslappnande aktiviteter kan du ta chansen att solsäkra kommande höst och vinter. Vi har nämligen precis avslutat installationen av en Suntech Trippel i Relaxen och här kan besökare njuta av solljus och värme året runt.

2019-08-09
Luzhniki Stadium Moskva
Denna sommar har vi haft en stor spridning av vårt solljus som förutom Sverige skickats till Storbritannien, Kanada och Ryssland.

En av sommarens leveranser av vår Suntech Trippel gick österut, närmare bestämt till den pampiga Luzhniki Stadium i Moskva.
Luzhniki Stadium är nationalarenan i Ryssland och den stod klar redan 1956. Arenana har renoverats två gånger, den senaste omgången var klar under 2017. Här spelades många av fotbollsmatcherna och även finalen under VM 2018. Detta är ett av Rysslands verkliga landmärken. Nu ska det inredas en plats i arenan där det ska njutas av solljus och värme från Sverige.

loading...

2019-06-19
Helsingborg får ännu mer solljus
Boende och personal på Kunghults Vårdboende i Helsingborg kan nu njuta av sommarvärme och solljus året om. Solrummet på boendet har utrustats med en Suntech Trippel Basic.
Läs mer om solljussimulering och våra olika solenheter → Solljussimulering


Suntech Trippel Basic vit

Youtube - JOICO - Defy Damage experiment video Youtube - JOICO - Defy Damage experiment video

2019-05-28
Många användningsområden för Suntechs solljus
Vårt solljus används för tester av produkter och material av vitt skilda slag. Ett produkttest av det lite ovanligare slaget var när Joico testade hur deras hårvårdsprodukter fungerar i extrema väderförhållanden.
Även denna film är inspelad i klimatvindtunneln i Trollhättan. Ca 7 minuter in i filmen tar modellerna plats i klimatkammaren och får till en början känna på solljus och värme från solpanelerna.​​​​​​​

Youtube - Visiting NEVS – The Manufacturer of the Sion Youtube - Visiting NEVS – The Manufacturer of the Sion

2019-05-16
Klimatvindtunnel med solljussimulering
Suntech har försett bilindustrins klimatanläggingar med solljussimulering i drygt 30 år och vi fortsätter att tillhandahålla denna teknik för flera bilmärken idag.
För en månad sedan kunde vi ta del av nyheten att det åter ska byggas bilar i vår grannstad Trollhättan. När tyska uppstickaren Sono Motors, som utvecklar elbilen Sion, ska starta sin serieproduktion är det Nevs som ska bygga bilen. Sion har väckt stort intresse med sina solceller integrerade i karossen.
Klimatvindtunneln på fabriken i Trollhättan är sedan länge utrustad med solljussimulering från Suntech. Ca 1 minut in i filmen kommer inslag från klimattunneln.

Solrum Valla Vårdboende, Linköping Solrum Valla Vårdboende, Linköping

2019-05-10
Solrum på nyöppnade Vallastadens vårdboende
Nu har solrummet på Vallastadens vårdboende i Linköping inretts med fin kustinspirerad interiör.
Solrummet är utrustat med en Suntech Trippel basic som ger solljus på ca 12 m² och det är lagom för 4 – 6 platser.
Vallastadens vårdboende är ett nyöppnat boende för personer med demenssjukdom och torsdagen den 16 maj är det dags för invigning av boendet.

Solrum Nockebyhöjdens vård- och omsorgsboende, Bromma Solrum Nockebyhöjdens vård- och omsorgsboende, Bromma

2019-05-02
Sol i Bromma
Nu har de boende på Nockebyhöjdens vård- och omsorgsboende i Bromma fått ett solrum med solljus och skön värme. Rummet är inrett med kustinspirerad interiör.
Boendet drivs av Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux (SVPH) som erbjuder vård- och omsorgsboende i Bromma samt seniorboende i Bromma och Fredhäll.

Solrum Graninge Strand, Nacka Solrum Graninge Strand, Nacka

2019-04-03
Graninge Strand i Nacka får nytt exklusivt äldreboende - med fint solrum

I naturskön skärgårdsmiljö i Graninge, Nacka kommun, byggs ett äldreboende utöver det vanliga. Det är företaget Silver Life, som fokuserar på hög livskvalitet för en äldre befolkning, som står bakom konceptet.
Med fantastisk natur utanför dörren blir det nyinstallerade solrummet ett skönt komplement de dagar och årstider som kan vara mörka och kalla. Solrummet har utrustats med solenheten Trippel Basic och har fått en fin kustinspirerad interiör.

Projekt Graninge Strand omfattar ett vårdboende med 54 platser i vård- och omsorgsboende samt nyproduktion av 130 lägenheter. Lägenheterna har en otrolig utsikt över Baggensfjärden och standarden är hög.
De boende har tillgång till en pampig huvudbyggnad – Villa Boberg, ritad av arkitekten Ferdinand Boberg. Här kommer det att rymmas en bemannad lounge, en matsal, rum för aktiviteter och gym. Det är i denna anrika byggnad som installationen av ett fint solrum nu står klar.

Sec Florea, Terrebonne CA Sec Florea, Terrebonne CA

2019-03-22
Seniorer i Kanada njuter av solljus från Suntech
Solljus och värme uppskattas även av de äldre i Kanada. Hos oss på Suntech pågår arbetet inför nästa leverans till Le Groupe Maurice Inc. Företaget bygger och driver andelslägenheter och pensionärs- och vårdboenden där det erbjuds olika nivåer på service och vård.
Vi har tidigare levererat solanläggningar till tio stycken av deras boenden, något som visat sig vara uppskattat, nu har företaget köpt solar till ytterligare fem enheter.

Le Groupe Maurice erbjuder pensionärer levnadsmiljöer där fokus ligger på hälsa, frihet, aktivt liv och komfort. De äldre har tillgång till fina sällskapsytor och en mängd aktiviteter. Den som vill ägna sig åt friskvård kan besöka spaavdelningen. Här kan man ta en paus från vardagen, sjunka ned i en skön stol och ladda batterierna - i solljus från Sverige.
http://www.legroupemaurice.com/en/

2019-03-15

Lyxiga spahotell i England satsar på solljus från Suntech
Vi sprider solljus långt utanför Sveriges gränser och har återförsäljare i ett antal länder. Här presenterar vi de två senaste installationerna i England.

Brooklands Hotel & Spa Surrey
Ett modernt hotell med ett stort utbud för sina spabesökare. De har nu även en stor yta för kunder som vill njuta av solljus och värme. Denna lyxiga solljusavdelning med flera aktiviteter har en design som matchar material och färger med resten av spahotellet.
För att täcka en större yta med solljus har man valt att installera två stycken Suntech Trippel Basic solenheter.

Brooklands Hotel & Spa Surrey

Rudding Park Hotel & Spa, Harrogate
Ett av Storbritanniens högst rankade spahotell. Här kan besökarna njuta av infinity pool, panoramabastu, bubbelbad, solterrass och en mängd behandlingar.
För att fortsätta vara i framkant vill hotellet erbjuda sina kunder bästa möjliga spaupplevelse och har nu utökat sin spaavdelning med solljus från Suntech.
Solenheten man valt är en Suntech Trippel Design som smälter in bra i miljön och känns lyxig med sina rundade former och grafitgrå yta. Här njuter besökarna i uppvärmda solstolar och bakgrundsbelyst fondbild av lokal natur.

2019-02-20
Triss i Suntech Trippel för Majorna Linné Göteborg

I ett tidigare inlägg skrev vi om Gråbergets äldreboende i Majorna Linné Göteborg, som installerat ett solrum med kusttema. Nu har ytterligare två boenden i området utrustats med var sitt solrum, Svaleboskogen och Annedal, även de med fin kustmiljö.

Att kliva in genom dörren till solrummen är som att komma till ett soligt och sommarvarmt Bohuslän. Brygga, fiskestugor, vågskvalp och klippor hjälper till att skapa ett skönt avbrott från vardagen. Solstunden bjuder på en trevlig och social stund med andra boende och personal, men även på avkoppling och återhämtning. 

Rummen som byggts om till solrum har tidigare haft helt andra användningsområden och har nu genomgått en omfattande förvandling. Den solbelysta ytan i rummen är ca 12 kvm och då passar solenheten Suntech Trippel perfekt. Läs mer om våra solenheter här.

loading...

2019-01-15
Besök oss på Kistamässan - Kostnadsfri mässbiljett
Tisdagen den 22 - onsdagen den 23 januari är det återigen dags för MVTe - Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa
MVTe erbjuder en konferens och mässa där kommunal vård, omsorg och socialtjänst kan möta aktörer och innovatörer i branschen.
Välkommen till vår monter H:14.
Klicka på bilden och boka din kostnadsfria mässbiljett!

2019-01-04
Bota vinterdeppen – med sommar i januari
I Stockholmsguiden, Alltomstockholm.se, kan man idag läsa om hur vinterdepp kan botas.
Guiden listar ställen i Stockholm där du kan få en välbehövlig injektion
av sommar – mitt i vintern.
Vill du njuta av värme och solljus från Suntech hittar du både yogaanläggningen 
Nirvana på Södermalm och Centralbadet i listan.
Läs hela listan om sköna ställen i Stockholm

2018-12-19
God Jul!
Vi vill tacka alla våra kunder för i år, för trevligt bemötande och fortsatt förtroende. Vi hälsar också alla nya kunder och kontakter under året varmt välkomna.
Nu närmar sig ett nytt spännande år och vi ser fram emot att sprida solljus över 2019.

Fin naturtrogen inredning med tema västkust. Fin naturtrogen inredning med tema västkust.

2018-12-17
Fin kustmiljö i Göteborg

Nu har Gråbergets äldreboende fått ett solrum där boende och personal kan njuta året runt. Rummet har inretts med kusttema och har många fina inredningsdetaljer.
Gråberget är först ut av tre äldreboenden som ska installera solrum i stadsdelen Majorna Linné i Göteborg.

Foto: Claudio Britos Foto: Claudio Britos

2018-12-03
Härlig läsning om solrummet på Mötesplats Tumba
Vårt tidigare inslag här på sidan handlade om det helt nyinvigda solrummet på Bäcklidens äldreboende i Lidköpings kommun. Här kommer en fin artikel om Mötesplats Tumba där solrummet fortfarande är populärt efter många år.
Läs om Pelle Sjöström, 74,  som ligger på Miami beach i Mötesplats Tumbas solrum två gånger i veckan. 
På mötesplatsen för 60-plussare kan äldre få sol och sandstrand året runt och här bjuds på flera friskvårdsaktiviteter. Hit kommer man för att träffa andra och må bra.

Till artikeln: Här kan pensionärerna solbada – året runt

2018-11-30
Uppskattat solrum i Vinninga

Vi har tidigare skrivit om Bäcklidens äldreboende i Vinninga, Liköpings kommun. De fick ett nytt solrum lagom till höstrusket. Äldreboendet har gått igenom en större ombyggnad och fått sig ett rejält ansiktslyft. Även utbudet av aktiviteter har utökats och det finns något att göra veckans alla dagar.
"-Nya Bäckliden ska vara ett levande hus", säger enhetschef Ann Eriksson.
Solrummet har fått publicitet i både press och radio. Du kan läsa om Bäckliden i NLT och GT/Expressen:

GT/Expressen 2018-11-27

2018-11-12
Bostadsrättsmässan 22 - 23 november Svenska Mässan Göteborg
Kom till vår monter på Bostadsrättsmässan, B09:52

Registrera dig för kostnadsfri entré, klicka på bilden!     

2018-11-09
Bohusgården Hotell & Konferens har fått ännu mera sol i sitt nya spa
Bohusgården Hotell & Konferens i Uddevalla har erbjudit sina kunder solljus från Suntech sedan 2011. Nu har de installerat ytterligare en Suntech Trippel och fler besökare kan njuta av ljus och värme i deras nyrenoverade spa-avdelning.

Bohusgården Spa

2018-10-23
På Bäcklidens äldreboende finns både solljus och värme trots höstrusk
Lagom till kyligare och mörkare årstid kan nu de boende på Bäcklidens äldre-
boende i Vinninga strax utanför Lidköping njuta av ljus och värme i sitt nya solrum.

Många trevliga besök i vår monter. Många trevliga besök i vår monter.

2018-10-10
Äldreomsorgsdagarna 18 -19 oktober Stockholmsmässan Älvsjö 

Även i år kommer vi vara en av utställarna på ÄO-dagarna. 
Vi brukar ha högt tryck i vår monter. Varmt välkommen att besöka oss B05:11! 


Äldreomsorgsdagarna, även känd som ÄO-dagarna, är den självklara mötesplatsen för alla i äldreomsorgen och arrangeras i år för sjuttonde gången. Under två dagar kan man lyssna till föreläsare som informerar om allt från den senaste forskningen till inspiration och nya arbetsmetoder.

2018-09-26
Bostadsrättsmässan 5 - 6 oktober på Malmömässan
Kom till vår monter på Bostadsrättsmässan.

Registrera dig för kostnadsfri entré, klicka på bilden!     

2018-09-20
Solhälsan i Borås
Nu kan du boka tid i det sprillans nya solrummet på Solhälsan i Borås.

2018-07-10
Idén om att ta Mauritius till Sverige - artikel i Scan Magazine
Läs om hur idén föddes om att kunna njuta av solljus här hemma i Sverige året runt.
I en artikel i tidningen Scan Magazine berättar Suntechs VD hur allt startade och om företagets utveckling från leverantör till industrin till att idag leverera solljus, värme och skön rekreation till helt andra målgrupper.

2018-05-04
Solsäkrat på Ursand Resort & Camping i Vänersborg
Ursands Resort & Camping har en ny SPA-anläggning som är öppen för alla året runt. Här är det nu även garanterat högtryck alla dagar i veckan då vi utrustat anläggningen med solljus och värme.

2018-03-20
Selma Spa i Sunne har laddat med sol
Skön återhämtning kan du få på Selma Spa i Sunne. Nu har de även en solmiljö från Suntech där du kan slappna av, njuta och ladda batterierna. 

2018-02-22
Trumslagargården vård- och omsorgsboende
Nu kan de boende på Trumslagargården i Eskilstuna njuta av solljus och värme från Suntech.